fr | en
ticketshop become a friend
Leonidas Kavakos / Marco Borggreve

Brussels Philharmonic, Stéphane Denève, Leonidas Kavakos

Beethoven & Kavakos

Leonidas Kavakos is gedreven, passioneel, intens, virtuoos – een artiest van een zeldzaam niveau. De voorbije seizoenen speelde Kavakos samen met Brussels Philharmonic de pannen van het dak in de vioolconcerto’s van Shostakovich en Brahms - dit seizoen is dat van Beethoven aan de beurt.

“Wat mij betreft stak Beethoven altijd boven anderen uit, omdat zijn muziek een grootse eenvoud heeft en toch zoveel mogelijkheden voor expressie laat," vertelt Kavakos. Het Vioolconcerto raakt ons daarom nog steeds: door het authentieke, de lyrische kant van Beethovens muzikale persoonlijkheid. Hier geen spoor van tragische intensiteit, innerlijke strijd, lijden of bedwelmende passie.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Kavakos Beethovens Vioolconcerto op een heel eigen manier benadert: "Je dringt niet tot de kern van Beethoven door met een te gecontroleerde klank - een te gestileerde stijl, zielloos, volstaat niet. Beethoven liet zijn eigen 18de eeuw los in dit werk, en keek bewust en hoopvol naar de toekomst. Dat gevoel moet je vatten."

Flagey, Brussels Philharmonic


Je hebt misschien ook interesse in :