fr | en
ticketshop become a friend

Happy 2021!

Sprankelend nieuwjaarsconcert met heerlijke feestmuziek van Rossini, Offenbach en Strauss.

Dit concert gaat wel door: zonder live publiek in de zaal, maar met een livestreaming. Deze vind je hier vanaf 8 januari om 20u. 


Het nieuwe jaar staat in de startblokken - en wij geven het met plezier een extra duwtje in de rug! Geniet van een sprankelend en bruisend nieuwjaarsconcert vol muzikaal vuurwerk, met naast vaste waarde Johann Strauss twee grootmeesters uit de komische opera en operette: de heren Rossini en Offenbach. Cheers!

Vader van die operette is Jacques Offenbach: rake persiflages en politieke toespelingen verpakken in wervelende ritmes en gracieuze elegantie - hij deed het als geen ander. Rossini noemde Offenbach wel eens "de kleine Mozart van de Champs-Elysées".

Diezelfde Rossini past perfect in deze feestelijke avond, als levensgenieter met een voorliefde voor luxe, reizen en lekker eten (hij was zelf een fantastische kok). Zijn meeslepende ritmische muziek, uitbundig en vol vocaal vuurwerk veroverde de wereld.

Net als de nieuwjaar-klassiekers bij uitstek natuurlijk: de vele vrolijke walsen van Johann Strauss… Met deze muziek kan je niet anders dan vol goede moed en hoop aan het nieuwe jaar beginnen!

Flagey, Brussels Philharmonic