fr | en
ticketshop become a friend
Kotaro Fukuma

Pianorecital Kotaro Fukuma

Benefietconcert ten voordele van vzw Pinocchio

“A fabulous artist…and a prince among peers” The Independent

Kotaro Fukuma, geboren in Tokyo, won de Eerste Prijs en de Chopin-prijs op de Cleveland International Piano Competition 2003. Sindsdien ontwikkelde zijn carrière zich snel en concerteerde hij op vijf continenten (Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië). Hij gaf solorecitals in Carnegie Hall,  Lincoln Center, Wigmore Hall, Berlin Konzerthaus, Gewandhaus Leipzig, Salle Gaveau, Victoria Hall,  Suntory Hall...

Hij heeft concerten gegeven met het Cleveland Orchestra,  Moscow Philharmonic,  Israel Philharmonic,  Finnish Radio Symphony,  Dresden Philharmonic en NHK Symphony Orchestra, onder leiding van dirigenten als Yuri Simonov, Rafael Frühbeck de Burgos, Juanjo Mena, Hannu Lintu, François-Xavier Roth, Jahja Ling, Mihhail Gerts en Kazuki Yamada.

In juli 2016, verving hij in 24 uur tijd  Nelson Freire. Hij speelde toen het tweede pianoconcerto van J. Brahms met het „Orchestre National du Capitole de Toulouse“onder leiding van Tugan Sokhiev.

Zijn CD’s (zestien tot nu) zijn alle lovend ontvangen door tijdschriften als Gramophone, Diapason, American Music Records, Monde de la Musique, Classica,Bayern 4 Klassik, Piano News et Classic Today.

Kotaro Fukuma woont momenteel in Berlijn en Tokyo.


In heel België behartigt Vzw Pinochio de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden. Naast de financiële hulp en het aangenamer maken van de hospitalisatie investeert de Vzw veel in de organisatie van de brandwondenkampen en andere activiteiten. Daarenboven draagt ze ertoe bij om het brede publiek te sensibiliseren voor de problematiek van brandwonden bij kinderen en jongeren.

Pinocchio