fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival

Nationale Competitie 1

Een selectie films afkomstig uit de verschillende hoeken van het land, om samen te bekijken en te vergelijken. Uit bijna 300 ingezonden films zullen 46 geselecteerde kortfilms meedingen naar de prijzen in de Nationale Competitie.


PROGRAMMA

Mieux que les rois et la gloire | Guillaume Senez
Belgïe - Fictie - 2020 - 14' - Kleur
Een vader, die bezig is opnieuw contact te maken met zijn zoon, wordt het slachtoffer van een incident dat zijn fragiele wederopbouw plotseling verstoort.

En fin de conte | Zoé Arene
Belgïe - Fictie - 2021 - 20'49'' - Kleur
Als leerling-filmmaker maakt Juan een documentair portret van Coco, een dertigjarige gemarginaliseerde vrouw. De film wordt al snel op losse schroeven gezet wanneer Juan ontdekt dat Coco denkt dat ze een fee is in een ontluisterende maatschappij.

La renverse | Christine Grulois
Belgïe - Fictie - 2020 - 28' - Kleur
Nina, 12 jaar oud, en haar grote broer Victor gaan op padvinderskamp. Deze scheiding is niet gemakkelijk voor Elena en haar dochter. Nina vraagt zich af wat haar moeder in al die tijd gaat doen. Elena was van plan om met haar vriendinnen te gaan fietsen, maar uiteindelijk besluit ze haar plannen te wijzigen en haar eenzaamheid onder ogen te zien...

The Sky Was Pink | Jules Comes
Belgïe - 17'26'' - Kleur

Lynx | Julien Henry
Belgïe, Frankrijk - Fictie - 2020 - 19' - Kleur
Marie en Tony zijn gepassioneerd door Bangers, een smerige variant van stock cars. Na een tragedie valt hun relatie uit elkaar. Tony heeft het racen opgegeven, terwijl Marie haar woede uit op de speedway in gewelddadige crashes. Wanneer de problemen weer de kop opsteken, hebben ze geen andere keuze dan hun meningsverschillen op te lossen waar hun gemeenschap ze altijd heeft opgelost: op de speedway.

Flagey, Brussels Short Film Festival