fr | en
ticketshop become a friend
Studio 5 / Johan Jacobs

Portugal 1

In de aanstaande editie, neemt de travelling-series u mee op een ontdekkingstocht doorheen Portugal! In het teken van het Portugese voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wijdt het BSFF een programma aan een selectie Portugese kortfilms.


PROGRAMMA

Gambozinos | João Nicolau
Portugal - Fictie - 2013 - 20' - Kleur
Een tienjarige jongen worstelt met de bitterheid van het leven op een zomerkamp. Het is niet gemakkelijk om genegeerd te worden door zijn oogappel en zijn slaapzaal vernield te zien worden door bijna puberaal tuig. Gelukkig, in het bos, staan de dahu's erop om zich niet te laten zien.

Agua mole | A. Ramires (Xá), L. Gonçalves
Portugal - Animatie - 2017 - 9'15" - ZW
De laatste bewoners van een dorp weigeren zich te laten vergeten. In een wereld waar het idee van vooruitgang boven alles lijkt te staan, drijft één huis.

Maria do mar | João Rosas
Portugal - Fictie - 2015 - 33' - Kleur
Het is een zomerweekend in een landhuis in de buurt van Sintra. De veertienjarige Nicolau brengt een paar dagen door met zijn oudere broer Simão en zijn vrienden, allemaal achter in de twintig. Iedereen voelt zich aangetrokken tot de mooie en rustige Maria do Mar, maar het is Nicolau die zijn leven het meest zal zien schudden door deze onverwachte vrouwelijke aanwezigheid. Tussen huiswerk en boomklimmen, verhalen over een overleden flirtende grootvader en de oorsprong van de vorm van tortellini, een vriend in een kostuum die een gebroken hart verzorgt en dansende verleidingsspelletjes, observeert Nicolau deze groep jongvolwassenen met het ontzag van de buitenstaander en de fascinatie dat niets ooit nog hetzelfde zal zijn.

Elo | Alexandra Ramires
Portugal - Animatie - 2020 - 11'39" - Kleur/ZW
Het lijkt erop dat de natuur goed gemaakt is. Hij en zij zijn echter twee eenzame zielen, gevangenen van een lichaam dat hen niet past. Een vogel van ongeluk zal, ondanks zichzelf, hun ontmoeting uitlokken. En zal hun maskers doen afvallen.

O inferno | Carlos Conceição
Portugal - Fictie - 2011 - 20'50" - Kleur
In een groot modern huis, is een jonge man bezig met het onderhoud van het zwembad. Hij zal spoedig betrokken zijn bij enkele compromitterende activiteiten.

A brief history of princess X | Gabriel Abrantes
Portugal - Fictie - 2016 - 7' - Kleur
Terug naar het verhaal van "Prinses X", een futuristische vergulde bronzen fallus gebeeldhouwd door Brancusi, die in feite een buste is van het ongelooflijke kleine nichtje van Napoleon, Marie Bonaparte.

Flagey, Brussels Short Film Festival