fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Internationale Competitie 2

Van de bijna 6800 ontvangen kortfilms (in 2020 en 2021), zullen 98 films uit 36 landen een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

Want naast de films die geselecteerd zijn voor 2021, verwelkomt de 24ste editie van het BSFF ook de films die geselecteerd werden voor de Internationale Competitie in 2020, die moest worden uitgesteld.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.


PROGRAMMA

So We Live | Rand Abou Fakher
Belgïe - Fictie - 2020 - 15' - Kleur
Een familie die in een door oorlog verscheurd land woont, brengt samen een schijnbaar normale avond door. Hun gesprekken verschuiven tussen toevallige zaken van het dagelijkse leven en overleven. Deze dubbelzinnige situatie benadrukt de pijn van hoe we de tijd nemen om te leven.

Déjeuner sur l’herbe | Jocelyn Charles, Jules Bourgès, Nathan Harbonn-Viaud, Pierre Rougemont
Frankrijk - Animatie - 2019 - 7'30" - Kleur
Een briljante wetenschapper ziet zijn overtuigingen in deugen gaan tijdens een picknick aan het meer.

Morin Khuur | Joshua Sternlicht
Mongolië - Fictie - 2019 - 19'57" - Kleur
Een Mongoolse nomadische gemeenschap vecht met de klimaatverandering als moderniteit en traditie met elkaar in botsing komen. De aantrekkingskracht van het stadsleven en de ziekte van een geliefd paard leidt de jeugdvrienden naar uiteenlopende paden.

Marlon Brando | Vincent Tilanus
Nederland - Fictie - 2020 - 19'31" - Kleur
In de laatste weken van hun middelbare schooltijd brengen Cas en Naomi, beiden uit de kast, hun dagen het liefst samen door. Als "broer en zus" van andere ouders ervaren ze een geborgenheid en liefde die ze elders niet kunnen vinden. Maar wanneer hun toekomstplannen hen uit elkaar lijken te drijven, komt hun relatie op losse schroeven te staan en moet de aanhankelijke Cas het alleen durven zijn.

Give Up The Ghost | Zain Duraie
Duitsland, Zweden - Fictie - 2019 - 15' - Kleur
Salam's droom om moeder te worden verbrijzelt als ze erachter komt dat ze geen kinderen kan krijgen met haar man. Terwijl ze op zoek gaat naar een sprankje hoop, vindt ze zichzelf in een strijd om haar huwelijk te redden. Een leven van overtuigingen wordt op de proef gesteld als Salam beseft dat ze een keuze moet maken.

The Cocaine Famine | Sam McMullen
Ierland - Fictie - 2018 - 13' - Kleur
Twee Ierse drugsdealers, Jacko en zijn sidekick Niallser, brengen een gevangengenomen cockney-rivaal in een verlaten loods in de diepte van het Ierse platteland. Een zekere hoeveelheid cocaïne is verdwenen, de voorraden zijn bijna op, en Jacko heeft zijn gedachten laten gaan over wie er verantwoordelijk is. Het ziet er niet goed uit voor Andy, hun gevangene uit Londen. De ondervraging leidt tot een fel nationalistisch debat over de Anglo-Ierse geschiedenis, waardoor de dreiging toeneemt dat er echt iets vreselijks gaat gebeuren. In een geïsoleerde schuur spelen onze drie personages deze absurde scène in real time uit. Het resultaat is een ludiek kortfilm vol humor en harde historische feiten.

Flagey, Brussels Short Film Festival