fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Internationale Competitie 7

Van de bijna 6800 ontvangen kortfilms (in 2020 en 2021), zullen 98 films uit 36 landen een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

Want naast de films die geselecteerd zijn voor 2021, verwelkomt de 24ste editie van het BSFF ook de films die geselecteerd werden voor de Internationale Competitie in 2020, die moest worden uitgesteld.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.


PROGRAMMA

Sinkende Schiffe | Andreas Kessler
Duitsland - Fictie - 2020 - 21' - Kleur
Sara, Theo en hun 10-jarige zoon vertrekken samen op vakantie naar het Zwarte Woud. Wanneer een discussie tussen de twee de gemoederen van Theo sterk verhit, brengt het een dieper geschiedenis van geweld aan het licht.

Instrucciones para soltar | Gustavo Gamero
Mexico - Fictie - 2019 - 8' - Kleur
Twee vrouwen ontmoeten elkaar op vakantie en hun korte maar intieme ontmoeting leidt ertoe dat een van hen er later over vertelt. Met de audio van hun gesprekken en prachtig geschoten 16mm-beelden, worden we meegenomen door die paar momenten die de twee samen deelden. Een film als een lief en somber ritueel van loslaten.

Night Shift | Eddy Schwartz, Yordan Petkov
Bulgarije - Fictie -2020 - 28'40" - Kleur
Alleenstaande en werkloze, 40-jarige Anton neemt een baan aan in een illegale kolenmijn waar hij per ongeluk een geheim ontdekt - en in deze stad kunnen sommige geheimen beter begraven blijven.

End-O | Alice Seabright
Verenigd Koninkrijk - Fictie - 2019 - 15' - Kleur
Jaq is boos. Maar ze wil ook seks hebben. Dit zou simpel moeten zijn - boze seks is een van de vooraf goedgekeurde genres voor copulatie. Maar haar lichaam saboteert haar coïtus op de ergste manier... endometriose.

Los pájaros vuelan de a dos | Juan Felipe Grisales
Colombia - Fictie - 2020 - 16' - Kleur
Ana en Yeison zijn een tienerstel dat besluit van hun stad naar de stad Medellín te reizen om een illegale abortus uit te voeren. Beiden, klaar om hun plan tegen elke prijs uit te voeren, krijgen te maken met de vijandigheid van de stad en zullen proberen verenigd te blijven temidden van tegenspoed.

Pierre, Medicanalisophile | Clément Riere
Frankrijk - Documentaire - 2020 - 8' - Kleur
Pierre is een verzamelaar van medische analyses. Hij ontvangt ons bij hem thuis om ons zijn universum te laten ontdekken en te praten over de niet te verwaarlozen invloed van het Internet op zijn bijzondere verzameling.

Flagey, Brussels Short Film Festival