fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Internationale Competitie 18

Van de bijna 6800 ontvangen kortfilms (in 2020 en 2021), zullen 98 films uit 36 landen een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

Want naast de films die geselecteerd zijn voor 2021, verwelkomt de 24ste editie van het BSFF ook de films die geselecteerd werden voor de Internationale Competitie in 2020, die moest worden uitgesteld.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.


PROGRAMMA

Dalia | Brúsi Ólason
Ijsland - Fictie - 2020 - 16'12 - Couleur
Voor een zesjarig jongetje is de boerderij van zijn vader één grote onbekende - net als zijn vader. Hun relatie heeft sinds de scheiding te lijden en geen van beiden weet de weg naar de ander te vinden. De vader probeert de jongen wegwijs te maken in zijn wereld en betrekt hem bij het werk op de boerderij, maar er staat hem een harde les te wachten: Ze moeten een paard laten inslapen dat niet behandeld kan worden.

Brûle | Elvire Munoz
Frankrijk - Fictie - 2019 - 23' - Kleur
Maya is een leerling in een laswerkplaats. Ze houdt van haar baas, misschien een beetje te veel. De dag dat ze gekwetst raakt, houdt ze zich stil om de onderneming te behouden. Maar als ze ontdekt dat ze gemanipuleerd wordt, besluit Maya het recht in eigen hand te nemen...

Red | Amit Shamir
Israel - Fictie - 2019 - 12'43" - Kleur
Aan de vooravond van het Joodse overgangsfeest Pesach, wordt Leon, een 14-jarig meisje, voor de eerste keer geconfronteerd met haar regels. Tijdens het traditionele overgangsfeest spreekt Leon zich uit tegenover haar Israëlisch-Marokkaanse familie om hen te confronteren met de paternalistische tradities.

El sonido de la campana | Augusto Sinay
Argentinië - Fictie - 2019 - 15' - Kleur
Na een gearrangeerd gevecht verliest een gepensioneerde bokser zijn hoorapparaat en terwijl zijn manager hem verlaat, gaat hij alleen op zoek naar een oplossing. Zijn moedige pogingen om het apparaat te vinden, de eenzaamheid en de stilte leiden hem naar een gevaarlijk gevecht buiten de ring.

Sagrada Família | Margarida Lucas
Portugal - Fictie - 2019 - 21'35" - Kleur
Sagrada Familia is een zwarte komedie over een familie van 5 broers en zussen, een alleenstaande moeder en een voetbalfanatieke oma die allemaal in een kleine flat in de stadsrand van Lissabon wonen. Alles komt tot een hoogtepunt op de dag dat Benfica's mascotte (de beroemde adelaar 'Victoria') uit het stadion verdwijnt en Benfica de wedstrijd verliest.

Deszcz | Piotr Milczarek
Polen - Animatie - 2019 - 5' - Kleur
Animatiefilm 'The Rain' gaat over het collectieve bewustzijn. Indien we geen actie ondernemen, worden we onbewust meegestuwd binnen een collectief gedachtengoed wat kan leiden tot een tragedie. We volgen een individu die omgaat met deze collectieve hypnose als individu en in een groep.

Flagey, Brussels Short Film Festival