fr | en
ticketshop become a friend
White Building (Kavich Neang)

White Building

Kavich Neang

Orizzonti Award voor beste acteur op het Filmfestival van Venetië 2021

De 20-jarige Samnang en twee van zijn vrienden wonen in de White Building, het witte gebouw, een iconisch flatgebouw in Phnom Penh. In de snel veranderende stad oefenen de drie jonge mannen hun dansroutine en ze dromen van talentenjachten op tv, terwijl hun ouders op een meer traditionele manier leven. Maar de White Building wordt gesloopt en Samnang ontdekt dat de stabiele omgeving die altijd zijn thuis is geweest wankelt.

White Building is de eerste langspeelfilm van de Cambodjaanse regisseur Kavich Neang en heeft op verschillende grote internationale filmfestivals een hoop aandacht geoogst. Cambodja selecteerde de film als de nationale inzending voor de 94ste editie van de Oscars, voor de categorie Beste Internationale Film, en op het Filmfestival van Venetië won de film in 2021 de Orizzonti Award voor beste acteur.

“White Building is het verhaal van de transitie van Cambodja. De veranderingen zijn zowel duidelijk zichtbaar als subtiel: het uiterlijk van de stad die evolueert, de jonge generatie die anders gaat leven, de neonreclames die de donkere nacht in Phnom Penh verlichten, de afstervende teen van Piseth zijn vader, de jonge mensen die alleen oog hebben voor de toekomst, hoe onzeker die ook is.” Bangkok Post, okt. 2021

ASEM Cultural Festival


Dit evenement wordt gefinancierd door de Europese Unie en georganiseerd in het kader van de Brusselse opening van het ASEM Cultural Festival


Het ASEM-cultuurfestival is een kunstenfestival met een zeer veelzijdig aanbod uit Azië en Europa, waaronder voorstellingen, tentoonstellingen en debatten die de beste traditionele en hedendaagse kunst van beide continenten voor het voetlicht brengen. Het festival wordt parallel met de belangrijkste ontmoetingen van de Asia-Europe Meeting (ASEM) gehouden. Het helpt de dialoog tussen de ASEM-partners te versterken door de culturele connectiviteit tussen Azië en Europa te ondersteunen en te bevorderen.