fr | en
ticketshop become a friend
Le Champ des visions

Finale van de Wedstrijd voor muziek van de stille film

Met de steun van CINEMATEK - Flagey - SABAM for Culture

Bestaande muziek, eigen composities, dialogen of een voice-over. De deelnemers aan deze wedstrijd van de Week van de Klank lieten hun verbeelding de vrije loop. Ze moesten ze een originele soundtrack componeren voor de rushs van Le Champ des Visions van Boris van der Avoort. Ontdek de finalisten tijdens deze gratis voorstelling.

Flagey, Week van de Klank / Semaine du Son, Cinematek


In november 2021 werd in samenwerking met CINEMATEK en Flagey een wedstrijd gelanceerd voor de beste soundtrack bij een stil filmfragment, dat 3 minuten duurt. Het fragment dat hiervoor gekozen werd  is "Wandelende Takken", uit een fillm rond insecten van Boris van der Avoort, “Een ongewoon gezichtsveld” (Un Champ des Visions).

De 10 beste fragmenten zullen op zaterdag 12 februari om 14u worden “beluisterd” én vertoond in de CINEMATEK van Flagey, gevolgd door de Eerste Prijs, die, door Sabam voor Cultuur zal worden uitgereikt.

De jury van de wedstrijd bestaat uit : Martine Huvenne (musicologe), Emmanuelle Soupart (Les Jeunesses Musicales/Jeugd en Muziek), Céline Bernard (specialiste geluidseffecten), Jean-Luc Fafchamps (componist), Victor Kissine (componist) en Boris Van der Avoort (regisseur).