fr | en
ticketshop become a friend
Gare Maritime / Dardenne

Wandeling: Tour & Taxis : erfgoed en stadontwikkeling hand in hand

Ontdek voor het concert een stukje Brussel!

We nemen je graag mee voor een uitgebreid bezoek aan de steeds veranderende site van Tour & Taxis…

We vertrekken in het Koninklijk Pakhuis waar we aan de hand van een maquette kennismaken met de enorme site, zijn geschiedenis en functies in de loop van de tijd. We krijgen ook een inzicht in nieuwe evoluties: welke projecten werden al gerealiseerd en wat staat er nog op stapel?

Daarna nemen we een kijkje in het Hôtel des Douanes en het Maison de la Poste. Vervolgens ontdekken we de gerestaureerde monumentale en adembenemende Gare Maritime. De gigantische hallen zijn 175 meter diep en rusten op ranke gietijzeren pilaren met art-nouveau-elementen. Het station, werd gebouwd tussen 1902 en 1908 en was toen het grootste goederenstation van Europa. Architect Jan De Moffarts (JDMA) renoveerde dit gebouw samen met Bureau Bouwtechniek en Neutelings Riedijk Architects, bekend van oa. het MAS in Antwerpen, voegde er nieuwe elementen aan toe die er wonderwel in passen.

We wandelen verder over de site en vernemen meer over het nieuwe park, het gebouw van de Vlaamse Gemeenschap, het gebouw van het IBGE enz. Meer dan genoeg interessante projecten om te ontdekken!

De stadstour is afgelopen om 17u30. Nadien kan je naar het concert 'met Brussels Philharmonic en Vlaams Radiokoor in Flagey: 'Mahler 2 'Auferstehung'. We hebben een voordelig combiticket voor de stadstour en het concert. 

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours


Je hebt misschien ook interesse in :