fr | en
ticketshop become a friend
Altin Gün / Albert Vrzgula

Altin Gün

+ Céline Gillain Live | Listen ! Festival

Het Brusselse festival bij uitstek voor de liefhebbers van elektronische muziek.


Altın Gün biedt een opwindende mix van Turkse folk, psychedelische rock en funk. Na optredens in Istanbul raakte bassist Jasper Verhulst gefascineerd door de Turkse sound van de jaren '70. In die tijd combineerden artiesten als Selda, Barış Manço en Erkin Koray traditionele muziek met westerse rockinvloeden. Samen met Ben Rider (gitaar) en de eerste drummer van de band, Nic Mauskovic (drums), ging Verhulst op zoek naar Turkse muzikanten om deze sound nieuw leven in te blazen. Via Facebook vonden ze Merve Dasdemir (zang) en Erdinc Yildiz Ecevit (zang, saz, keyboard) en nadien vervoegde Gino Groeneveld, de energieke percussionist van Jungle by Night de groep. Sinds 2018 is Daniel Smienk de nieuwe drummer van Altın Gün.

Altın Gün brengt nummers van de bovengenoemde artiesten uit de jaren '70 en van hun minder bekende tijdgenoten samen met eigen arrangementen van Turkse traditionals. Verschillende werelden vinden elkaar in hun uiterst verfrissende en dansbare muziek. 

Flagey, Listen ! Festival


Céline Gillain is afkomstig uit Luik, maar ondertussen stevig verankerd in onze bruisende Brusselse muziekscene. De muziek van Céline is een mix van feministische sci-fi, donkere humor en storytelling. Het resultaat is pure pop met een twist. Op uiterst elegante wijze is ze in staat om de heikele maatschappelijke kwesties aan te kaarten.

Altın Gün - Yüce Dağ Başında
Wealthy Humans

In het kader van

Listen Festival 2022

Je hebt misschien ook interesse in :