fr | en
ticketshop become a friend
Mort à Vignole (Olivier Smolders)

Ateliers de production WIP

De Vier jaargetijden van Cinergie

Naast zijn andere activiteiten organiseert Cinérgie eveneens vertoningen van kortfilms rond een bepaald thema. Het huidige thema focust zich op productie-ateliers, een Franstalig-Belgische specificiteit. Tijdens de volgende vertoning maken we kennis met enkele productie van WIP (Wallonie Image Production), een atelier in Luik. De vier kortfilms in de selectie illustreren de diversiteit van de domeinen waarrond dit atelier werkt.

Flagey, Cinematek, Cinergie


Do It Yourself (Eric Ledune)
Deze film-opuscule, een handboek voor martelingen gebruikt binnen gezinnen, geeft het ABC weer van foltering in al zijn vormen. Deze handleiding, uitgewerkt door de beste professionals, onderzoekt op aangename en speelse wijze de verschillende manieren om tot een verscheidenheid van geslaagde en leuke folteringen te komen zonder fouten te maken. Op welke momenten is het gepast het subject uit te dagen? Hoe lang duurt een goede opsluiting? Of: hoe verkrijg je een bekentenis wanneer dit nodig is?

L'Atelier (Inès Rabadan)
In het begin van het jaar 2000 is het atelier van Akexandre Obolensky in de weer met een doek voor opera De Munt, naar een tekening van John MacFarlane. Hoe kan je echter het idee dat de schilder op dertig centimeter overbracht terugvinden op een doek van tien meter uit meerdere handen?

Mort à Vignole (Olivier Smolders)
Naar aanleiding van een familiefilm die opgenomen werd in Venetië onderzoekt de filmmaker de manier waarop familiebeelden ingrijpen in verhalen over liefde en de dood. Uit deze gefixeerde momenten op film haalt hij de basis voor een intieme, diepgaande en serene overpeinzing over het leven en de dood. Een zachte film die de kijker aanspreekt dankzij de universaliteit van het onderwerp.

Pêcheurs à cheval (Marc-Antoine Roudil, Sophie Bruneau)
Het is meer dan een eeuw geleden sinds verschillende vissers te paard de Belgische kust doortrokken. Ondertussen beoefent nog slechts een handvol van hen deze manier van vissen, die als sinds de Middeleeuwen bestaat. Deze film grenst aan het experimentele. De filmmakers bieden een blik op een voorouderlijke herinnering waarin mens en dier samenwerken om de Noordzee te ploegen. Een film die aaneengeweven is als een choreografie tussen mens, zee, paard en wind.