fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival

Nationale Competitie 5

Een selectie films afkomstig uit de verschillende hoeken van het land, om samen te bekijken en te vergelijken.
Uit bijna 300 ingezonden films zullen 37 geselecteerde kortfilms meedingen naar de prijzen in de Nationale Competitie.


Betty brûle (Camille Vigny)
Belgïe - Fictie - 2021 - 15'25" - Kleur
Betty wordt wakker in een brandwondenziekenhuis, verlamd door pijn en met brandwondes. Ze schommelt tussen dromen en herinneringen en probeert zich te bevrijden van de terreur die een gewelddadige man in haar heeft gewekt.

Izigo (Manu Coeman)
Belgïe - Fictie - 2021 - 26'03" - Kleur
Nadat Michel zijn job verloor vanwege Covid, beslist hij om een eigen onderneming op te starten.Hij heeft het idee om IZIGO op te richten, een bedrijf dat mensen helpt om zelfmoord te plegen.

Luce and the Rock (Britt Raes)
Belgïe - Animatie - 2022 - 12'58" - Kleur
Luce, is een jong meisje dat samenwoont met haar mama in een klein, rustig dorpje. Elke dag is hetzelfde, maar zo hebben ze het graag. Het enige dat Luce niet graag heeft, is het donker. Gelukkig heeft ze een lampje dat haar veilig doet voelen.

Neuf pour cent (Marie Enthoven)
Belgïe - Fictie - 2022 - 25'18" - Kleur
Julie is de liefde aan het bedrijven met Pierre als haar moeder plots in het appartement staat en hun intimiteit verstoort. Pierre vraagt zich af hoe ze is kunnen binnenkomen. Julie durft haar moeder niet weg te sturen.

Patanegra (Méryl Fortunat-Rossi)
Belgïe - Fictie - 2021 - 19'26" - Zwart & White
1938, Spaanse Burgeroorlog. Een Vlaamse slager heeft zich aangesloten bij de Internationale Brigades. Hoewel de overwinning van het fascisme onvermijdelijk lijkt, is de oorlog voor de republikeinen nog lang niet voorbij. Sommigen vechten koste wat kost door.

Flagey, Brussels Short Film Festival