fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival

Nationale Competitie 4

Een selectie films afkomstig uit de verschillende hoeken van het land, om samen te bekijken en te vergelijken.
Uit bijna 300 ingezonden films zullen 37 geselecteerde kortfilms meedingen naar de prijzen in de Nationale Competitie.


Yser (Quentin Moll-Van Roye)
Belgïe – Documentaire - 2021 - 20'52" - Kleur
In een onderzoek van eind 2020 werden de getuigenissen van 17 transpersonen verzameld die seksuele diensten aanbieden in de Brusselse wijk Ijzer. Een van hen durft voor de camera te getuigen om het licht te werpen op het geweld waarvan zij slachtoffer zijn.

Le rite (Niels Schneider)
Belgïe – Fictie - 2021 - 28'00" - Kleur
Anne verdeelt haar dagen over haar werk als onderwijzeres, en haar huis, waar ze samen met haar zoon vasthoudt aan een bizar ritueel. Maar dan komt haar dochter, die ze al een hele tijd niet meer ziet, terug naar de stad voor de dansvoorstelling ‘Le sacre du printemps’.

Tiger (François Bierry)
Belgïe – Fictie - 2021 - 12'01" - Kleur
Een tijger trekt erop uit om de liefde van zijn leven te veroveren. Ook heeft hij een vriend die hem absoluut iets wilt vertellen. De tragikomedie van een papieren tijger.

Les huîtres (Maïa Descamps)
Belgïe – Fictie - 2021 - 23'31" - Kleur
Monden blijven dicht, net als de oesters die deze vrouwen aan het openen zijn. Maar wanneer de schelpen breken en handen openscheuren, komt de waarheid naar boven.

Camille (Eric Ledune)
Belgïe, Frankrijk – Animatie - 2022 - 17'42" - Kleur
Camille, 5 jaar oud, werpt een naïeve en rebelse blik op haar vader, een handelaar die ervan droomt de Wolf van Wall Street te zijn. Ze observeert de uitspattingen van een kapitalistische maatschappij die haar vader van zijn voetstuk zal brengen…

Flagey, Brussels Short Film Festival