fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Marie Paluszkiewicz

Next Generation 1

De Next Generation Competitie presenteert elk jaar een selectie studentenfilms. De competitie bestaat dit jaar zowel uit Belgische films als studentenfilms uit het buitenland.

37 films werden geselecteerd uit 947 inzendingen en nemen het tegen elkaar op in de Next Generation Competitie.


Agapé (Márk Beleznai)
Hongarije - Fictie - 2020 - 15'42" - Kleur
Kornél, een tiener, en Hanna, een alleenstaande vrouw van in de 40, ontmoeten elkaar. Wanneer ze elkaar opnieuw tegenkomen, beseffen ze dat ze misschien meer gemeen hebben dan ze denken.

Blue Bed (Lize Cuveele)
Belgïe - Documentaire - 2021 - 24'45" - Kleur
Blue bed volgt een uniek, jong koppel binnen het intieme kader van hun bed. In haar dynamiek ontdekken we de schoonheid van jonge liefde en de obstakels die hiermee gepaard gaan.

Eigenheim (Welf Reinhart)
Duitsland - Fictie - 2021 - 23'06" - Z&W
Het huurcontract van een koppel wordt opgezegd door een nieuwe huisbaas die er zelf wil gaan wonen. Het koppel heeft nog maar 2 weken om uitzetting te voorkomen. Terwijl Monika alles probeert om een nieuwe woning te vinden, vecht Werner voor zijn waardigheid.

Fall of the ibis king (Josh O'Caoimh, Mikai Geronimo)
Ierland - Animatie - 2021 - 10'00" - Kleur
De antagonist van een duistere opera wordt steeds meer gedestabiliseerd als gevolg van een onverwachte terugkomst van de voormalige hoofdacteur.

Kairos (Michel Arthur)
Belgïe - Fictie - 2021 - 20'37" - Kleur
In de kosmopolitische stad Canopia, is Rashad de lijfwacht van een CEO die voor een virtueel project samenwerkt met de overheid. Ethische meningsverschillen, gokactiviteiten, hallucinaties en gevaar… Rashad moet nu beslissen.

Flagey, Brussels Short Film Festival