fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival

Hall of Fame

Een bloemlezing van Belgische kortfilms, vertoond op het BSFF en gesteund door het Centre du Cinéma de la Fédération Wallonie-Bruxelles, dat kan rusten op een succesvolle carrière: van de Césars tot de preselecties van de Oscars, via de Magrittes… Ontdek een programma van formaat!


Avec Thelma (An Sirot , Raphael Balboni)
Belgïe - Fictie - 2017 - 13' - Kleur
Door een vulkaaneruptie zit Raphaël, de broer van Vincent, vast in Chicago. Er mag voorlopig niet gevlogen worden. Of hij en zijn partner Jean zolang op de dochter van Raphaël willen passen, Thelma.

Les corps étrangers (Laura Wandel)
Belgïe - Fictie - 2014 - 15' - Kleur
Tijdens zijn revalidatie in een zwembad, moet een man zijn nieuw lichaam onder ogen zien te komen, ook al is hij hier nog niet klaar voor. De kinésist die hem hierbij begeleidt probeert de afstand die hij met zowel zijn lichaam als zijn omgeving heeft, te doorbreken.

T’es morte Hélène (Michiel Blanchart)
Belgïe - Fictie - 2020 - 24'12" - Kleur
Maxime woont met de geest van haar dode vriendin, Hélène samen. Maxime kan de ondragelijke situatie niet aan en maakt het uit. Hélène lijkt die beslissing niet te willen accepteren.

Les Petites Mains (Rémi Allier)
Belgïe - Fictie - 2017 - 15' - Kleur
Léo is de tweejarige zoon van een lokale fabrieksbaas die binnenkort zijn fabriek moet sluiten. Wanneer de medewerkers het nieuws te horen krijgen, wordt Léo ontvoert door Bruno, een van de arbeiders.

Welkom (Pablo Munoz Gomez)
Belgïe - Fictie - 2013 - 17' - Kleur
Jorge en zijn oude vader Antonino wonen in Wallonië. Wanneer Jorge een kippenhok voor zijn seniele vader wil bouwen, duikt er een probleem op: hun tuin ligt deels op Vlaams grondgebied, waardoor er een bouwvergunning dient aangevraagd te worden.

Flagey, Brussels Short Film Festival