fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Oscars

Ontdek alle kortfilms die genomineerd werden voor de Oscars van 2022. Ook het BSFF maakt voortaan deel uit van de lijst van de Oscars Qualifying Festivals!


Ala Kachuu (Maria Brendle)
Zwitserland - Fictie - 2020 - 38' - Kleur
Sezim droomt ervan te studeren in de Kirgizische hoofdstad, tot ze ontvoerd en gedwongen wordt om met een vreemde man te trouwen. Verscheurd tussen haar verlangen naar vrijheid en de beperkingen van de Kirgizische cultuur, zoekt Sezim een uitweg.

Sukienka (Tadeusz Łysiak)
Polen - Fictie - 2020 - 30' - Kleur
Een vrouw met weinig hoop werkt als dienstmeisje in een vervallen motel op het Poolse platteland. Zullen de herhaalde bezoeken van een interessante man, een vrachtwagenchauffeur, de eenzaamheid van haar situatie veranderen?

The Long Goodbye (Aneil Karia)
Verenigd Koninkrijk - Fictie - 2020 - 12' - Kleur
Op een ogenschijnlijk doodgewone dag voor Riz' familie klinkt er opeens uit de televisie op de achtergrond een mars die met het rechts-extremisme geassocieerd wordt. Wanneer deze mars plots bij hen aan de voordeur verschijnt, zijn de gevolgen vreselijk.

On my mind (Martin Strange-Hansen)
Denemarken - Fictie - 2021 - 18' - Kleur
Henrik wil het lievelingslied van zijn vrouw voor haar zingen en er een karaoke-opname van maken. De wanhopige en liefhebbende echtgenoot wil per se dit vandaag en nu doen: het is een kwestie van leven en dood.

Please hold (K.D. Dávila)
Verenigde Staten - Fictie - 2020 - 19' - Kleur
Mateo's leven ligt van het ene op het andere moment geheel overhoop, wanneer hij plots in een volledig geautomatiseerde cel wordt geplaatst voor een misdaad die hij niet begaan heeft. Op kafkaëske wijze probeert hij een menselijk wezen te bereiken.

Flagey, Brussels Short Film Festival