fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Internationale Competitie 10

Van de bijna 3714 ontvangen kortfilms, zullen 59 films een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.


BFFS (Elia Urquiza)
Spanje - Fictie - 2020 - 20'00" - Kleur
Twee beste vriendinnen uit de middelbare school, uit een slaperig woestijnstadje hebben samen hun laatste roadtrip. Binnenkort gaat Luz studeren dankzij een beurs aan de UCLA, terwijl Paloma achterblijft met haar 8 maand-oude baby. Het enige probleem is het aanhoudende gehuil.

Bolo raz jedno more (Joanna Kozuch)
Slovakije - Animatie - 2021 - 16'00" - Kleur
Er was eens een zee die verdwenen was. Samen met de zee verdween ook het leven en het werk aan zee. Al wat overbleef waren het dode woestijnterrein en de wrakken van gigantische vissersboten in het zand.

Lip rouge (Minseo Cho)
Zuid-Korea - Fictie - 2020 - 18'00" - Kleur
Jae-hyeon, die omwille van schulden achtervolgd wordt door geldeisers, pleegt uiteindelijk verzekeringsfraude om zijn moeders verzekeringsgeld te krijgen. Van bij de repetitie valt hun plan in duigen. Naarmate de tijd verstrijkt, neemt ook de schuld toe.

I’m not telling you anything just sayin’ (Sanja Milardovic)
Croatia - Fictie - 2020 - 18'00" - Kleur
Zrinka komt voor een paar dagen naar haar geboortestad om plaatsverkenning te doen. Ze verblijft in het huis van haar moeder. Aangezien deze zich vreemd gedraagt, beslist ze om haar mee te nemen op verkenning.

Cataracte (Faustine Crespy, Laetitia de Montalembert)
Frankrijk - Fictie - 2020 - 12'57" - Kleur

Flagey, Brussels Short Film Festival