fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival

Ghosts of Europe : The Hungarian Female Eye

Brussel, Berlijn en Boedapest: drie festivals slaan de handen in mekaar voor een reis rond Europa. Vanuit drie invalshoeken bekijken we de verschillen die net de persoonlijkheid van Europa versterken. Drie niet te missen focussen om de problematiek waar ons continent vandaag mee wordt geconfronteerd, beter te begrijpen.


Last Call (Hajni Kis)
Hongarije - Fictie - 2018 - 27'00" - Kleur
In ‘Last Call’ volgen we de laatste dag van Anikó, een zestigjarige vrouw die de volgende dag zal verhuizen naar haar dochter in Groot-Brittannië. De mix van zenuwachtigheid, opgewondenheid en twijfel leidt ook bij de kijker tot uiteenlopende gevoelens.

Pá kis panelom (Éva Darabos)
Hongarije - Animatie - 2020 - 9'00" - Kleur
Een vrouw verneemt dat ze haar woning moet verlaten. Na dit onverwachte nieuws is ze overweldigd door emoties en laat ze een traan. Haar afscheidsdruppel groeit uit tot een betonnen monoliet. Wanneer de druppel de grond raakt, ontwikkelt zich een surrealistische panorama.

A birodalom utolsó napja (Júlia Halász, Anna Rubi)
Hongarije - Fictie - 2017 - 13'00" - Kleur
Van de ene dag op de andere stort een volledig rijk in. Samen met de oppressie verdwijnen ook de wet en de veiligheid. Alles is onstabiel, maar alles is mogelijk.

Pannónia dicsérete (Borbála Nagy)
Duitsland, Hongarije - Fictie - 2020 - 27'00" - Kleur
anwege de chaos die woedt door de komst van de Eerste Minister op een ordinaire school in Hongarije, moet één van de studenten, Márti, een moreel dilemma onder ogen zien te komen.

A csatárnő bal lába életveszélyes (Fanni Szilágyi)
Hongarije - Fictie - 2017 - 12'00" - Kleur
Julcsi is 30. Al jarenlang brengt ze haar dagen door met Zoli. Verlamd door angst, wacht ze tot er iets tussen hen gebeurt. Op een nacht bevindt ze zich in het lichaam van Lionel Messi. De volgende dag komt er een verborgen mannelijke kracht in haar naar boven.

Flagey, Brussels Short Film Festival