fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Internationale Competitie 12

Van de bijna 3714 ontvangen kortfilms, zullen 59 films een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.


Mate (George-Alex Nagle)
Australië - Fictie - 2021 - 29'03" - Kleur

Steakhouse (Špela Čadež)
Frankrijk, Solvenia - Animatie - 2021 - 09'30" - Kleur
De biefstuk marineert nu al een paar dagen. De pan is heet en Franc zijn maag rommelt. Maar Liza’s collega’s zijn een verrassingsverjaardagsfeestje voor haar aan het organiseren. Zal ze op tijd thuis zijn?

Colonie (Romain Daudet-Jahan)
Frankrijk - Fictie - 2020 - 13'14" - Kleur
Leo is alleen thuis en wil niet op zomerkamp vertrekken. Terwijl de vertrekdatum dichterbij komt, ligt er een verontrustende aanwezigheid op de loer, die zijn stem imiteert.

Shower Boys (Christian Zetterberg)
Zweden - Fictie - 2021 - 09'11" - Kleur
Na een warme oefenmatch, keren Viggo en Noel, 12 jaar oud, terug naar huis om elkaars grenzen en mannelijkheid uit te dagen. Een plotse onderbreking van een onschuldig spelletje, stelt in vraag wat een mannelijke vriendschap wel/niet kan zijn.

Son Altesse Protocole (Aurélie Reinhorn)
Belgïe, Frankrijk - Fictie - 2021 - 29'00" - Kleur

Flagey, Brussels Short Film Festival