fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Arte

Arte als gastheer van het BSFF

Dit jaar stelt onze partner Arte een programma samen met 7 korte animatiefilms, gaande van de meedogenloze speelplaats tot de gruwel van de zondagse maaltijden met het gezin. Een compilatie van korte animatiefilms die niemand onverschillig zal laten.


Précieux (Paul Mas)
Frankrijk - Animatie - 2020 - 13'41" - Kleur
Het lukt Julie maar niet om erbij te horen op school. Met de komst van Émile, een autistisch kind, verandert alles.

Dernière porte au sud (Sacha Feiner)
Belgïe, Frankrijk - Animatie - 2015 - 14'20" - Z&W
"De wereld bestaat uit verdiepingen, gemaakt door ruimtes, verbonden door trappen.” is de visie van een kind en zijn Siamese tweelingbroer, die sinds hun thuis zijn opgesloten door hun moeder… Op een dag zien ze een vreemd licht…

Purpleboy (Alexandre Siqueira)
Belgïe, Portugal - Animatie - 2019 - 13'53" - Kleur
Oscar is een kind dat in zijn ouders’ tuin groeit. Zijn lichaam ontwikkelt zich in de aarde. Niemand kent zijn biologisch geslacht, maar hij wil een jongen zijn. Op een dag komt Oscar uit de aarde en ontdekt zijn vrouwelijk lichaam.

Metamorphosis (Carla Pereira, Juanfran Jacinto)
Frankrijk, Spanje - Animation - 2019 - 10'26" - Kleur
Hij is in de dertig en woont nog bij zijn moeder. Hij is zwijgzaam en gekweld en heeft het contact met de werkelijkheid verloren. Op een avond, terwijl zijn moeder weg is, besluit hij zich voor eens en voor altijd te bevrijden van zijn innerlijke demonen.

Babičino seksualno življenje (Urska Djukic)
Frankrijk, Solvenia - Animatie - 2021 - 13'30" - Kleur
Een terugblik op de jeugd van een grootmoeder en de herinneringen van haar privéleven illustreren de status van Sloveense vrouwen in de eerste helft van de 20ste eeuw.

Le Repas dominical (Céline Devaux)
Frankrijk - Animatie - 2015 - 13'47 - Kleur
It’s Sunday. At lunch, James observes his family. They ask him questions, but don’t listen to his answers; they give him advice but don’t follow them themselves. They caress him, they smack him, but it’s normal, it is lunch on Sunday.

Biciklisti (Veljko Popović)
Croatia, Frankrijk - Animatie - 2018 - 07'22" - Kleur
In een stadje aan de kust van Kroatië is het wedstrijdseizoen wielrennen in volle gang. De twee leiders niet alleen om de overwinning, maar ook om een vrouw. Dit terwijl het havenstadje zich voorbereid op de komst van een kapitein en zijn enorme cruiseschip.

Flagey, Brussels Short Film Festival