fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Internationale Competitie 9

Van de bijna 3714 ontvangen kortfilms, zullen 59 films een plaats proberen te bemachtigen op het palmares van de Internationale Competitie.

De laureaten van de hoofdprijzen van de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselecties van de Oscars® in de categorie Best Live Action en Best Animated Short Film, op voorwaarde dat de film voldoet aan de regels van de Academy.


Harta (Julia de Paz Solvas)
Spanje - Fictie - 2021 - 23'19" - Kleur
Carmela, een 12-jarig meisje, wordt op haar verjaardag gedwongen om haar vader te ontmoeten in een ontmoetingscentrum voor gezinnen, wegens zijn veroordeling voor gendergeweld tegen haar moeder.

Blaues Rauschen (Simon Maria Kubiena)
Duitsland, Oostenrijk - Fictie - 2022 - 16'30" - Kleur
In een chaotische wereld, tussen dominante collega’s, een onbereikbare vader en een veeleisende vriendin, zoekt een leerling ambachtsman naar troost. Terwijl hij dit doet, overschrijdt hij een grens en leert hij zichzelf een beetje beter kennen.

Warsha (Dania Bdeir)
Frankrijk, Libanon - Fictie - 2021 - 15'42" - Kleur
Mohamed is een kraanmachinist die in Beirut werkt. Op een ochtend neemt hij vrijwillig één van de hoogste en gevaarlijkste kranen onder handen. Ver weg van iedereens ogen kan hij zo zijn geheime passie uitleven en vrijheid vinden.

Milk (Adam Etheridge)
Verenigd Koninkrijk - Fictie - 2021 - 09'22" - Kleur

Odgrzeb (Artur Wyrzykowski)
Polen - Fictie - 2022 - 22'00" - Z&W
Berka, 31 jaar oud, is de zieligste persoon ooit. Wanneer haar vader haar dringend verzoekt om naar huis te komen voor een begrafenis, moet ze de confrontatie met de hele wereld aangaan en proberen geen zelfmoord te plegen.

Flagey, Brussels Short Film Festival