fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

ESFAA 2

Dit programma toont een selectie van de allerbeste Europese kortfilms die vorig jaar in eigen land bekroond werden met de nationale publieksprijs. Nadat deze 9 films de harten van hun nationaal publiek wisten te overwinnen, maken ze dit jaar deel uit van een rondreizend programma, waarbij ze Europa doorkruisen. De eerste stop is Brussel. Het Belgisch publiek zal dus de eerste zijn om hun stem uit te brengen.


O Lobo Solitario (Filipe Melo)
Portugal - Fictie - 2021 - 22'00" - Kleur
Op een doordeweekse avond gaat Vitor Lobo, “de eenzame wolf”, live op Viva FM, een radiozender waarin hij een late talkshow presenteert en oproepen van luisteraars beantwoordt. “De eenzame wolf” had zich nooit zo een emotionele avond durven inbeelden.

Hanging on (Alfie Barker)
Verenigd Koninkrijk - Documentaire - 2021 - 10'00" - Kleur
Een docu-drama die de kracht belicht van een gemeenschap die verdreven wordt. HANGING ON herinnert ons aan de strijd van mensen die door de mazen van onze samenleving glippen en wat het betekent om een thuis te hebben.

Mehiläiskesä (Summer of bees) (Ida-Maria Olva)
Finland - Fictie - 2021 - 22'38'' - Kleur
Eedi, een jongen die lijdt aan milieu-angst, beslist om met de hulp van zijn moeder te beginnen met bijenteelt. Zijn moeder is misschien niet bang voor de toekomst maar wel voor de kleinste bij.

Bambirak (Zamarin Wahdat)
Duitsland - Fictie - 2020 - 14'00" - Kleur
Terwijl de 8-jarige Kati uit Afghanistan zich verstopt in haar vaders vrachtwagen, moet Faruk zijn verantwoordelijkheden nemen als alleenstaande vader en dit weten te combineren met zijn eerste job in een nieuw land.

Sprötch (Xavier Seron)
Belgïe - Fictie - 2020 - 19' - Z&W
FLO moet naar Marrakech voor zijn werk. Als gevolg daarvan is het TOM die voor SAM, hun 5-jarige zoon, zorgt. Flo heeft hem een lijst met taken achtergelaten die hij moet doen terwijl hij weg is. Desondanks is Tom de gitaarles van Sam vergeten. Flo belt hem vanuit de Ryad om hem de schuld te geven. Tom haat het om de schuld te krijgen. Hij haalt Sam op. De auto snelt de garage uit. SPROTCH. Tom heeft net iets overreden...

Flagey, Brussels Short Film Festival