fr | en
ticketshop become a friend
Animaux dans la Ville / Roland Gockel

Animaux dans la Ville

Dieren in de Stad is het jaarlijkse evenement dat dierenbeschermingsverenigingen samenbrengt, maar ook andere actoren (de Koninklijke Belgische Liga voor de Bescherming van Vogels, de Kring van Natuurkenners van België, enz.) die zich inzetten voor de bescherming van de stedelijke en wilde fauna en de biodiversiteit in de stad.

Op woensdag 25 mei worden op het Heilig-Kruisplein vanaf 11 uur de hele dag door allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals educatieve en ludieke workshops, een klimstand, maar ook ontmoetingen met vrijwilligers en dierenliefhebbers. Ook dit jaar zal de nadruk liggen op het belang en de rol van dieren in de stad, zowel huisdieren als wilde dieren.

Onderwerpen zullen zijn: hondentraining (met politiehonden), kippen in de stad, vijvervogels, biologische voeding, sterilisatie van katten en vele andere aandachtspunten.

Dit jaar wordt het evenement georganiseerd in samenwerking met de Brussels Nature Days (21-29 mei), het Festival International Nature Namur, Flagey en Leefmilieu Brussel.

De dag zal rond 17.00 uur eindigen met de uitreiking van de prijzen voor de leukste hond!

Flagey, FINN, Région de Bruxelles Capitales, Commune d’Ixelles, Bruxelles Environnement, Bruxelles Nature, LRBPO, CNB