fr | en
ticketshop become a friend
Kazushi Ono / Wouter Van Vaerenbergh

Matinee: Mahler 5

Brussels Philharmonic, Kazushi Ono

De symfonieën van Gustav Mahler vormen één van de hoekstenen van de symfonische muziek van de 20ste eeuw. Grootste architecturale constructies, onverschrokken en grensverleggend vormgegeven, met diepe, persoonlijke en soms rauwe emoties.

Voor wie Mahler nog niet kent, is zijn epische 5de Symfonie een ideale ‘first date’. Eindelijk was de componist klaar om zijn zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen achter zich te laten, en zich vol kracht en optimisme op het leven te focussen. Het resultaat is intense muziek, die zowel de natuurkracht van de Oostenrijkse bergen weerspiegelt als de liefde voor zijn vrouw Alma - in een aangrijpend Adagietto dat wereldberoemd werd door Visconti’s film Death in Venice.

Mahlers dierbare vriendin Natalie Bauer-Lechner omschreef het zo: ‘Elke noot is vol vitaliteit en tolt rond als in een wervelwind. Er is niets romantisch of mystiek: het is simpelweg een uiting van ongelofelijke energie en niet geëvenaarde kracht. Het is de mens in het volle licht van de dag, op het hoogtepunt van zijn leven.’

Flagey, Brussels Philharmonic