fr
ticketshop become a friend
L’Orchestre Universitaire de Lille

Het universiteitsorkest van Rijsel (of het OUL voor degenen die het goed kennen...)

Het Universitair Orkest van Rijsel (OUL), dat in maart 2008 werd opgericht door Karl Leicht, is een symfonisch orkest dat bestaat uit studenten van de technische scholen en de universiteit van Rijsel, maar ook uit docenten en medewerkers van de universiteit, werknemers en gepensioneerden.

Onder leiding van Garance Coroller heeft de symfonische sectie sinds september 2020 besloten om in deze zomer van 2022 Oekraïne te steunen en een grote tournee door Frankrijk en België te maken om in samenwerking met het Franse Rode Kruis giften voor Oekraïne in te zamelen.

Tijdens deze tournee worden de grote Franse componisten geëerd: Georges Bizet met zijn beroemde Carmen-suite nr. 2 uit 1875, Camille Saint-Saëns met zijn Danse Bacchanale uit de opera Samson de Dalila uit 1877 en Darius Milhaud met zijn Boeuf sur le toit uit 1919.

Bovendien zal het Universitair Orkest van Rijsel, altijd met de wil om muziek tot realiteit te maken sterker dan wapens, de Oekraïense en Russische culturen verenigen door enerzijds het Oekraïense volkslied te spelen en anderzijds "Welkom in het paradijs", het stuk dat speciaal voor de eerste tournee in Boerjatië is geschreven door Battulga Galmandakh, dirigent en artistiek directeur van het Baikal-theater in Rusland.

Het universiteitsorkest van Rijsel