fr | en
ticketshop become a friend
Musée Belvue/Coudenberg

Spaanse sporen in Brussel

Ontdek voor het concert een stukje Brussel!

Een onderdompeling in de geschiedenis en de nauwe historische banden tussen Spanje en België - of een intieme kennismaking met Karel V.

In Brussel ligt het Spanjeplein, met het beeld van Don Quichot en Sancho Panza, wat verscholen tussen het Centraal Station en de Grote Markt. Maar het herinnert nog steeds aan de nauwe historische banden van twee eeuwen Spaanse Habsburgers.

Deze wandeling is een onderdompeling in de geschiedenis. We vertrekken van aan de archeologische site van de Coudenberg en gaan daarna richting Zavel en verder naar de Grote Markt. We maken kennis met de belangrijkste Habsburger: Karel V. In zijn rijk ging de zon nooit onder. Hij was heerser over de koloniale grootmacht Spanje en zorgde ervoor dat Brussel de aardappels en cacao leerde kennen. En laat dat nu precies de nationale trots zijn van België: frietjes en pralines!

De stadstour is afgelopen om 17u. Nadien kan je naar het concert 'met Brussels Philharmonic in Flagey: 'Espana: Debussy/Ravel/de Falla'. We hebben een voordelig combiticket voor de stadstour en het concert. 

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours


Je hebt misschien ook interesse in :