fr | en
ticketshop become a friend

Buiten de lijntjes in de kanaalzone: De Vanhaerents Art Collection

Ontdek voor het concert een stukje Brussel!

Een bezoek aan de Vanhaerents Art Collection, een unieke collectie hedendaagse kunst in de bruisende wijk Anneessens aan het kanaal.

De Vanhaerents Art Collection is een unieke en uitgebreide collectie hedendaagse kunst, bijeengebracht door gepassioneerd verzamelaar Walter Vanhaerents. Zijn individuele benadering van verzamelen en passie voor nieuwe en provocerende kunst deelt hij sinds 2007 met het publiek, in een volledig heringerichte voormalige industriële ruimte in de wijk Anneessens - in hartje Brussel.

De Vanhaerents Art Collection start in de jaren ‘70, toen een jonge Walter Vanhaerents zijn eerste kunstwerken begon te verzamelen. Hij bracht werken samen die in die tijd als zeer heftig en radicaal werden beschouwd en legde zo de basis voor een collectie die vandaag tot de meest prestigieuze ter wereld behoort. Het werk van Andy Warhol vormt het uitgangspunt van de verzameling, maar ook andere westerse (post-)pop art en haar Japanse tegenhanger, geïnspireerd door de mangacultuur. De collectie ontwikkelt zich trouwens nog steeds (de passie werd doorgegeven aan de volgende generaties), met de vinger aan de pols van de actuele kunstscène.

Na de rondleiding ontdekken we gedurende ongeveer een uurtje de buurt waar de collectie zijn vaste stek heeft: de wijk Anneessens, gelegen tussen het kanaal en de voetgangerszone.

De stadstour is afgelopen om 17u30. Nadien kan je naar het concert 'met Brussels Philharmonic in Flagey: 'Stravinsky & Scriabin'. We hebben een voordelig combiticket voor de stadstour en het concert. 

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours


Je hebt misschien ook interesse in :