fr | en
ticketshop become a friend
Place Royale / Jean-Paul Remy

Derrière les éventails et les masques : l’univers du néoclassicisme

Ontdek voor het concert een stukje Brussel!

Een wandeling langs historische bouwstijlen in Brussel, vol superlatieven in de historische stad.

Eind 19de eeuw kwamen reisgidsen woorden te kort om de pracht van de Koningsstraat in Brussel te beschrijven. En terecht: het Koningsplein vormt waarschijnlijk het meest voldragen voorbeeld van antieke invloeden in de openbare ruimte. Het monumentale perspectief vanaf de Hofberg creëerde een prachtig geënsceneerd beeld van een antieke tempel, gericht op de oude historische laagstad.

Een gevarieerde wandeling langs historische bouwstijlen van de 18de eeuw tot het begin van de 20ste eeuw, van het Koningsplein tot aan de Koninklijke Sint-Mariakerk in Schaarbeek en een interieurbezoek aan de Ultieme Hallucinatie waar Paul Hamesse de stijl van het neoclassicisme moderniseerde tot een nieuwe architectuurstijl!

We eindigen in stijl met een aperitief ter plaatse. Wie wil kan hier ook avondeten. Reserveren is wel aan te raden: https://www.ultiemehallucinatie.be.

De stadstour is afgelopen om 17u30. Nadien kan je naar het concert 'met Brussels Philharmonic in Flagey: 'Mozart & Haydn'. We hebben een voordelig combiticket voor de stadstour en het concert. 

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours


Je hebt misschien ook interesse in :