fr | en
ticketshop become a friend
Clara-Jumi Kang & Sunwook Kim / Marco Borggreve

Clara-Jumi Kang & Sunwook Kim

Sound Korea 2022

Clara-Jumi Kang  

“…buitengewoon verfijnd, sprankelend evenwichtig, intens, mooi gekleurd, accuraat en oprecht” Kölner Stadt-Anzeiger  

Violiste Clara-Jumi Kang heeft met haar feilloze elegantie en zelfverzekerdheid een internationale carrière opgebouwd bij de toonaangevende orkesten en dirigenten van Azië en Europa. Kang won in 2010 de Indianapolis International Violin Competition, en behaalde verder onder meer eerste prijzen op de Seoul Violin Competition (2009) en de Sendai Violin Competition (2010). Ze maakte haar concertdebuut op de leeftijd van vijf met de Symphoniker Hamburg. Sindsdien heeft ze opgetreden met prominente Europese orkesten, waaronder het Leipzig Gewandhausorchester, het Kölner Kammerorchester, het Kremerata Baltica, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Belgian National Orchestra en het Orchestre de la Suisse Romande.

Sunwook Kim 

“Het aanzwellen van uitgestelde harmonieën werd schitterend beheerst, de akkoorden perfect aangeslagen en vertolkt, en Kim wist steeds de juiste intensiteit te geven aan het gevoel van rusteloos zoeken” Dundee Courier 

Sunwook Kim kreeg internationale erkenning toen hij in 2006 de prestigieuze Leeds International Piano Competition won. Net achttien geworden was hij de jongste winnaar van de afgelopen veertig jaar, en ook de allereerste Aziatische winnaar. Sindsdien heeft hij een reputatie opgebouwd als een van de beste pianisten van zijn generatie. Hij treedt als concertsolist op in de abonnementreeksen van enkele van ‘s werelds belangrijkste orkesten, zoals de London Symphony Orchestra, de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, de Staatskapelle Dresden, het Chicago Symphony Orchestra, het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, het NDR Elbphilharmonie Orchester en tot slot het Bournemouth Symphony Orchestra, waarmee hij zijn debuut maakte op de BBC Proms in de zomer van 2014.

In het kader van SOUND KOREA 2022 

Korean Cultural Center, Korean Culture and Information Service (KOCIS), Flagey