fr | en
ticketshop become a friend
Alberto Veiga/Barozzi Veiga

Alberto Veiga/Barozzi Veiga

Lunch with an Architect

Lunch with an Architect is opgevat als een forum voor reflectie en dialoog, ter verbetering van de architecturale kwaliteit in Brussel.

In samenwerking met Flagey biedt Lunch with an Architect de vastgoedsector drie keer per jaar een venster op de grote actuele thema's uit de architectuurwereld, specifieke Belgische kwesties, innovaties en emblematische lopende projecten.


Barozzi Veiga, opgericht in Barcelona in 2004, werkt internationaal aan openbare en particuliere opdrachten, met de nadruk op culturele, civiele en educatieve gebouwen.

Het werk van het bureau wordt gekenmerkt door het verlangen om projecten voor te stellen die perfect in hun omgeving passen, architecturen die de tand des tijds doorstaan, concepten en ideeën die een specifieke sfeer scheppen en die architectonisch helder en expressief zijn.

Barozzi Veiga's werk omvat onder meer het hoofdkwartier van Ribera del Duero (2011), het Infanta Elena Auditorium in Águilas (2011), de Szczecin Philharmonic Hall (2014), het Bündner Kunstmuseum Chur (2016), het Ragenhaus Musikschulein Bruneck (2018), het Musée cantonal des Beaux-Arts Lausanne (2019), het Tanzhaus Zürich (2019), e.a.

Het bureau ontwikkelt momenteel projecten in België (Joods Museum in Brussel), China, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten, en ook in de Verenigde Staten, waar het de opdracht kreeg een nieuw masterplan te maken dat het Art Institute of Chicago zal herconfigureren.

Barozzi Veiga heeft in de loop der jaren talrijke prijzen gekregen. Daartoe behoren de Mies van der Rohe Award in 2015 voor de Szczecin Philharmonic, en de RIBA Award for International Excellence in 2018, voor het Bündner Kunstmuseum Chur.

Het bureau heeft aan verschillende internationale tentoonstellingen deelgenomen en een selectie van Barozzi Veiga's tekeningen en modellen maakt deel uit van de permanente collectie van het Centre Pompidou in Parijs. Het bureau werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Chicago Architectuur Biënnale in 2017 en aan de Biënnale van Venetië in 2012, 2014 en 2016.

Flagey, F()rum