fr | en
ticketshop become a friend
Molenbeek / Jean-Paul Remy

Bezoek aan het Migratie Museum (MMM) en wandeling in Oud Molenbeek

Ontdek voor het concert een stukje Brussel!

Vandaag telt Brussel ongeveer 180 nationaliteiten die samen de stad vormen. De Belgen zijn de grootste groep, gevolgd door de Fransen, Roemenen en Marokkanen. Elke dag arriveren en vertrekken er mensen, allemaal met hun dromen, verwachtingen en voorgeschiedenis. Deze persoonlijke trajecten kleuren de geschiedenis van Brussel als kosmopolitische stad.

Het MigratieMuseumMigration belicht de geschiedenis van de eerste generatie gastarbeiders, de eerste opvang in het Klein Kasteeltje, ballingen, oorlogsvluchtelingen, Europeanen die gebruik maken van het vrij verkeer binnen de EU en alle anderen.

Hier leer je de stad en het leven van anderen kennen aan de hand van herinneringen en verhalen. Bovendien nodigt het uit tot het delen van je eigen geschiedenis.

Samen met onze gids ontdek je dit boeiende museum in hartje Molenbeek. Je maakt kennis met de persoonlijke verhalen van de vele mensen die de stad maken tot wat ze is.

Na de rondleiding in het museum gaan we op stap in oud Molenbeek. In de 19e eeuw bevond zich hier het industriële centrum van de stad, vlakbij het kanaal dat Zuid-België en Brussel met de haven van Antwerpen en dus met de Noordzee verbond. Sommige van de overgebleven gebouwen uit die tijd krijgen nu een tweede leven. Hiervan is het MigratieMuseumMigration al een mooi voorbeeld.

Elders in de wijk zijn sociale woningbouwprojecten van de grond gekomen, culturele instellingen bloeien en de wonden van de metrobouw uit de jaren zeventig zijn nu pas aan het helen. In het midden van dit alles: de Sint-Jan-de-Doperkerk, gebouwd in Art Deco stijl en een van de weinige avant-garde betonnen kerken van de jaren 1930.

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours