fr | en
ticketshop become a friend
Peter Lindbergh Foundation

Rondleiding in de tentoonstelling « Peter Lindbergh - Untold Stories »

Ontdek voor het concert een stukje Brussel!

Korei Guided Tours gidst je door de tentoonstelling "Peter Lindbergh - Untold Stories"

Oorspronkelijk werd de expo opgezet in samenwerking met het Kunstpalast in Düsseldorf en ze doet nu ook Brussel aan. Deze prachtige retrospectieve is een eerbetoon aan Peter Lindbergh die de tentoonstelling, voor zijn dood in 2019, zelf samenstelde. Het is een uitdrukking van een artistieke visie die zich heeft gevormd gedurende vier decennia van werk, ontmoeting en creatie.

De expo bevat 150 werken die hun maker vrij met elkaar in verband bracht om er een visuele eenheid mee te creëren en om een dialoog tot stand te brengen.

Lindbergh werkte samen met de grootste glossy tijdschriften: Vogue, Harper’s Bazaar, Rolling Stone, Vanity Fair. Hij kon de breekbare kracht van de modellen op een menselijke manier vastleggen: voor zijn lens toonden grote namen zoals Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Helena Christensen een andere kant van hun vrouwelijkheid.

Tijdens de rondleiding toont de gids van Korei Guided Tours je bekend en minder bekend werk van deze fotograaf. Je ontdekt fotografie die leeft door de energie van het portret en ontdekt hoe Peter Lindbergh erin slaagt om modefotografie tot kunst te verheffen.

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours