fr | en
ticketshop become a friend
Des amies qui t'aiment / Alexis Van stratum

Les Quatre Saisons de Cinergie

Iota Production, opgericht in 2000 door Isabelle Truc, is een productiebedrijf dat zich even goed thuis voelt in fictie, documentaire, tv-series als animatie. Het bedrijf heeft een vijftigtal documentaires geproduceerd, twaalf speelfilms als Belgische meerderheidsproducties, dertien kortfilms alvorens zich te wijden te beginnen aan de productie van series.

De 4 films die we hebben geselecteerd tonen een (klein) deel van Iota's universum.


Hors cadre

Laurence Bibot

België - 2009 - fictie - kleur - 17' – Frans VO
met Laurence Bibot, Laurent Capelluto

Een vrouw die zo groot is dat ze letterlijk niet in het kader past, accepteert dankzij de blik van een verliefde man dat ze anders is.


Des amies qui t'aiment

Alexis Van stratum

België - Frankrijk - 2009 - fictie - kleur - 20' - Frans VO
met Nicole Colchat, Stéphane Auberghem, Hélène Arié, Pascale Binnert, Anne Carpriau

Vijf vriendinnen van in de vijftig komen samen om de reis die ze gaan maken te bespreken. Vandaag zullen ze beslissen of ze naar Kenya vertrekken of naar een kuuroord gaan… Een van de vriendinnen, Odette, is te laat. Het wachten op haar duurt lang. De spanning stijgt en de conversaties worden regelrechte afrekeningen.


Le conseiller

Elisabet Llado

België - 2013 - fictie - kleur - 18' - Frans VO
met Benoît Piret, Fabrice Adde, Jean-Benoît Ugeux

De competitieve en ambitieuze bankier Christophe bestudeert het dossier van Arthur, een jonge landbouwer die de familieboerderij wil overnemen. Beiden stappen in het project, gedreven door hun ambitie en een economisch systeem dat aanzet tot groei. Alles is voorbestemd om te veranderen, maar de onmiskenbare evolutie is niet steeds geruststellend.


La Voix d'Henriette

Safia Kessas

België - 2021 - documentaire - kleur - 26' - Frans VO

Henriette is een jonge, alleenstaande moeder en als persoon zonder papieren eveneens de woordvoerder van het collectief La Voix des Sans Papiers. Elke dag strijdt ze met de hulp van haar advocaat, meester Lurquin, voor de huisvesting van families zonder papieren in het hart van Brussel. Naast de strijd voor regularisatie en huisvesting in gezonde omstandigheden is er ook de strijd voor de erkenning van ieders identiteit.

Cineflagey by Cinematek & Kinograph, Cinergie