fr | en
ticketshop become a friend
Queen Elisabeth Competition: piano

Koningin Elisabethwedstrijd 2025: piano

Als één van de meest veeleisende en gemediatiseerde internationale muziekwedstrijden is de Koningin Elisabethwedstrijd sinds zijn oprichting in 1937 een springplank voor uitzonderlijke violisten, pianisten, zangers en cellisten met een ontluikende internationale carrière.

Trouw aan het gezamenlijke project van Eugène Ysaÿe en Koningin Elisabeth blijft de Koningin Elisabethwedstrijd op zoek gaan naar veelzijdige muzikanten. Zijn reputatie is gestoeld op een prestigieuze jury, een strikt reglement, een ongeëvenaarde media-aandacht, maar ook op een warm en enthousiast welkom van heel België en zijn Koninklijke Familie.

De Pianowedstrijd maakt in 2025 een triomfantelijke terugkeer. De laatste sessie gewijd aan de piano, oorspronkelijk gepland voor 2020, werd uitgesteld naar 2021 vanwege de pandemie. De Wedstrijd ging toen door zonder live publiek in de concertzalen en de magie van de optredens was alleen via het scherm te voelen. De kandidaten zullen dit jaar dus nóg meer aangevuurd worden door het enthousiasme van het Belgische publiek dat al vier jaar reikhalzend uitkijkt naar deze pianosessie.

In Flagey vindt de eerste ronde plaats van maandag 5 tot zaterdag 10 mei (sessies om 15u en 20u), en de halve finale van maandag 12 tot zaterdag 17 mei (sessies om 15u en 20u). Op woensdag 4 en donderdag 5 juni treden de niet-gerangschikte laureaten een laatste keer op in Studio 4.

Abonnementen gaan in verkoop vanaf dinsdag 4 februari en tickets vanaf 18 februari 2025.


05.05 > 10.05.25 : Eerste ronde
12.05 > 17.05.25 : Halve finale


Meer informatie: koninginelisabethwedstrijd.be

Programma