fr | en
ticketshop become a friend
Joachim Badenhorst’s Zero Years Kid / Wannes CR

Joachim Badenhorst’s Zero Years Kid

Wat gebeurt er als Joachim Badenhorst wars van trends en verwachtingen z’n verbeelding vrij spel geeft? Dat werd Zero Years Kid, een eclectisch kwartet dat even behendig als origineel conventies omzeilt. Jazz zit er zeker nog in, maar Badenhorst beschouwt dit project ook als een speeltuin om andere ideeën en interesses een plaats te geven.

Samen met Jan de Vroede, Lennart Heyndels en Erik Heestermans brengt hij een kleurrijk amalgaam van jazz/improvisatie, pop, experiment en R&B, met speelse, poëtische teksten in zijn moedertaal. Zijn klarinet en sax vult hij aan met samples en elektronica. Het resultaat is een verrassende fantasiewereld waarin het heerlijk verdwalen is.

Een van zijn grootste fans is bovendien de Leuvense kunstenaar Rinus Van de Velde die speciaal voor dit project een heel eigen universum op poten zet. Hij tekent niet alleen voor de nieuwe albumhoes; tijdens de concerten wordt Van De Veldes film La ruta natural vertoond en spelen de muzikanten in heuse Van De Velde-kostuums, omringd door objecten uit diens fascinerende universum. Een memorabele trip!

Flagey, JazzLab

JazzLab-tournee: Joachim Badenhorst's Zero Years Kid
Joachim Badenhorst's Zero Years Kid - live trailer