fr | en
ticketshop become a friend
Nduduzo Makhathini solo + The Brother Moves On / Hugh Mdlalose + Tseliso Monaheng

Nduduzo Makhathini solo + The Brother Moves On

double bill : 1 ticket, 2 concerten

Nduduzo Makhathini solo

Elke nieuwe generatie heeft zo zijn eigen rijzende sterren. Voor de Zuid-Afrikaanse jonge garde is dat onder anderen Nduduzo Makhathini, die werd geselecteerd door Blue Note als vaandeldrager van hun nieuwe Afrikaanse tak Blue Note Africa. Deze jazzpianist, componist én genezer stond al op het podium samen met grootheden zoals Wynton Marsalis, Nasheet Waits of Logan Richardson. Zijn muziek is virtuoos en ademt zijn spirituele en ritualistische visie op de wereld uit. ‘Less is more’ geldt voor zijn optreden in Flagey: enkel een piano heeft Makhathini nodig om ons mee te voeren naar zijn wonderlijke wereld.

“Na enkele seconden al denk je: deze pianist lijkt wel een kruising van McCoy Tyner en Abdullah Ibrahim: de ­vingervlugheid van de eerste, de Zuid-Afrikaanse spirit van de tweede. Nduduzo Makhatini is dus de ideale ­muzikant om het startschot te geven voor Blue Note ­Africa (...). Zuid-Afrikaan Makhatini (uit Pietermaritzburg) serveert zijn eigenzinnige versie van jazz, vermengd met veel percussie, Afrikaanse ritmes en een paar gastzangeressen(...). Makhatini zelf maakt grote indruk aan zijn piano, én met sterke composities.” De Standaard, 01.06.2022.

The Brother Moves On

The Brother Moves On staat zowel garant voor heerlijke muziek als unieke performances. Dit Zuid-Afrikaanse performance-kunstcollectief biedt aan de hand van multidisciplinaire concepten steeds vernieuwende totaalervaringen aan het publiek. De groep toert tegenwoordig de wereld rond en is toe aan zijn derde album dat zal verschijnen bij het Engelse label Native Rebel Recordings van Shabaka Hutchings. Wat is hun succesformule? Een opzwepende afro-futuristische fusion met invloeden uit dub-metal, psychedelische rock en jazz.

Flagey


Music Planet: Lopa Kothari is joined by singer Siyabonga Mthembu

In The Spirit Of Ntu
Flagey Jazz 22/23
Nduduzo Makhathini - Mama (Visualizer) ft. Omagugu

Je hebt misschien ook interesse in :