fr | en
ticketshop become a friend
/ Brussels Short Film Festival 2023

Nationale Competitie 2

Brussels Short Film Festival 2023

 


Underdogs (Olivier Panier)
BE - 2022 - fictie - kleur - 21'00'' - Frans OV - NED/ENG OND
met Nissim Renard, Pascal Maetens, Arthur Marbaix, Alka Matewa, Johny "Dazz" Bjoko, Cédric De Vries, Alain Bellot, Sophie Maréchal

Karim, 17 jaar oud en dakloos, is op zoek naar zijn drugsverslaafde vader Gégé om hem te vertellen dat er voor hen een sociale woning beschikbaar komt. Hij vindt hem in een kraakpand waar twee nerveuze drugsdealers hen een smerige deal aanbieden. Karim staat dan voor een onmogelijk dilemma.

Fais moi la bise (Manuel Hanot, Clara Thomine, Lancelot Hervé-Mignucci, Samuel Ab, Audrey Guibert, Maïka Larrue, Nikita Blauwart, Sylvain Dufayard)
BE - 2022 - documentatie - kleur - 12'10'' - Frans OV - NED/ENG OND
met Clara Thomine, Simon Perreaux, Lionel Ueberschlag

Gedesoriënteerd door de extreme sanitaire voorzorgsmaatregelen gaat Clara op zoek naar een ontbrekend gebaar: de handdruk. Tegen de achtergrond van een nauwgezet onderzoek, een fabel met een masker en hydroalcoholische gel.

Les yeux d'Olga (Sarah Carlot Jaber)
BE - 2023 - fiktie - kleur/Z&W - 22'08'' - Frans OV - NED/ENG OND
met Viviane de Muynck, Erika Sainte, Douglas Grauwels, Ji Su Jeong, Nicole Colchat, Simon André, Mark Douglas

Olga, een muziekliefhebster van in de tachtig, wil geen mensen meer doden. Zou het de milt van de vampier zijn? Voor haar dochter Simone is het gewoon kieskeurig zijn! Olga wordt in een rusthuis geplaatst: daar zal ze enkel moeten zorgen voor hen die "ruiken als een boom"...

Un Grand Mur (Maarten Loix)
BE - 2022 - fiktie - kleur - 40'00'' - Frans OV - NED/ENG OND

Een gekwelde astrofysicus en zijn broer, een grillige verzekeringsagent, maken een reis om een stuk land dat ze geërfd hebben te verkopen, maar ze worden ingehaald door de geest van hun haastig begraven vader.

Flagey, Brussels Short Film Festival