fr | en
ticketshop become a friend
Joel Ross / Immanuel Wilkins / Lauren Desberg / Rog Walke

Double Bill : Joel Ross ‘Good Vibes’ + Immanuel Wilkins

Blue Note Records Night

Joel Ross is een iconische figuur in de jazzscene van Chicago. Op zijn derde album bij Blue Note, The Parable of the Poet, biedt de talentvolle vibrafonist een uitgebreide suite met zeven evocatieve bewegingen. Met slimme improvisatie en collectieve melodieën brengt deze intuïtieve bandleider de unieke talenten van zijn mede-artiesten naar voren.

"Het spel van Ross barst door de weelderige arrangementen heen als voortdurende stromen van elektriciteit, krachtig en vol stralende energie." - DownBeat

+

De muziek van saxofonist en componist Immanuel Wilkins is doordrenkt van empathie en overtuiging, waarbij melodieën en treurzangen samenkomen met uitgestrekte gebaren van ruimte en adem. The 7th Hand, opgenomen in The New York Times' lijst van de 10 beste jazzalbums van 2022, verkent de relatie tussen aanwezigheid en het niets in een suite van een uur, bestaande uit zeven delen. De titel, The 7th Hand, put uit Bijbelse symboliek en stelt de vraag wat het zou betekenen - hoe het zou klinken - als het goddelijke ingrijpen zou plaatsvinden en het zevende element zijn kwartet zou bezitten.

Flagey