fr | en
ticketshop become a friend
Makaya McCraven / Sulyiman

Makaya McCraven

album release : In These Times (International Anthem, 2022)

Makaya McCraven is een veelzijdige artiest die zichzelf onderscheidt als drummer, componist en producer. Zijn unieke creatieve proces en muzikale stijl kunnen niet onder één noemer worden geplaatst.

Naast het uitbrengen van andere albums (Deciphering the Message, Moving Cities, Universal Beings,…) heeft McCraven ook gewerkt aan een reeks composities die geïnspireerd zijn door zowel wereldwijde culturele conflicten als persoonlijke ervaringen. Met In These Times sluit hij dit meer dan 7 jaar durende project op triomfantelijke wijze af.

Muziekcriticus Passion of the Weiss stelde dat "McCraven's werk, zowel met jonge muzikanten als met de sounds van oudere opnames, deel uitmaakt van een noodzakelijk gesprek over de volgende evolutie van de zwarte geïmproviseerde muziek die in de volksmond 'jazz' wordt genoemd. Hij heeft de rode draden gevonden die het verleden met het heden verbinden en wikkelt ze in nieuwe kleuren en texturen of plukt er vrolijk aan als aan de snaren van een groot instrument”.

Flagey