fr | en
ticketshop become a friend
Wald Ensemble

Wald Ensemble, Chloe Jiyeong Mun

Het Wald Ensemble, een kamerorkest bestaande uit uitzonderlijk getalenteerde jonge Koreaanse musici, keert terug naar Flagey na twee jaar sinds hun Europese debuut in 2021.

Het ensemble bestaat uit vooraanstaande leden van prestigieuze orkesten, waaronder Jehye Lee, de tweede violist van het Symfonieorkest van de Beierse Omroep, samen met leden van gerenommeerde orkesten zoals het London Symphony Orchestra, Frankfurt Radio Symphony, Hannover North German Radio Symphony Orchestra en het Kölner Philharmonie.

De naam 'Wald' is afkomstig van het Duitse woord voor 'bos', wat een weelderig muzikaal bos symboliseert waar jonge musici samenkomen om op intieme wijze muziek te delen met het publiek, met als doel elke afstand tussen hen te elimineren.

Om de aantrekkingskracht van dit concert te vergroten, zal pianiste Chloe Jiyeong Mun, een opeenvolgende prijswinnaar bij de Zwitserse Geneva International Competition en de Italiaanse Busoni International Competition, zich bij het ensemble voegen. Jurylid Dirk Demus van de Busoni Competition prees haar en verklaarde: "Ik ontdekte een natuurlijke muzikaliteit die ik dacht verdwenen was in dit tijdperk bij haar."

Dit aankomende evenement herdenkt ook het 60-jarig jubileum van de betrekkingen tussen Korea en de EU met vooraanstaande muzikale excellentie.

Ministry of Culture, Sports, and Tourism of the Republic of Korea, Korean Cultural Center, Korean Foundation for International Cultural Exchange