fr | en
ticketshop become a friend
Four Flies on Grey Velvet (Dario Argento)

Four Flies on Grey Velvet: premiere voorafgegaan door een lezing van Chloé Huvet

Dario Argento

Vertoning voorafgegaan door een lezing (in Frans) door Chloé Huvet over Ennio Morricone en de relatie tussen muziek, beeld en geweld
Door samen te werken met Dario Argento voor zijn "dierentrilogie" (bestaande uit drie titels die deze maand te zien zijn in Cineflagey: The Bird with the Crystal Plumage, The Cat with Nine Tails en Four Grey Velvet Flies), gaf Ennio Morricone de aanzet tot een baanbrekende audiovisuele benadering, met name in de contiguïteit tussen obsessieve muziek en moorddadige impulsen. Chloé Huvet is universitair hoofddocent musicologie aan de universiteit van Evry Paris-Saclay. Ze is medeoprichter en coördinator van de collectieve onderzoeksgroep ELMEC (Étude des langages musico-sonores à l'écran) en wijdt haar onderzoek aan de relatie tussen muziek, geluid en beeld in de hedendaagse cinema. Ze is redacteur van het collectieve werk Ennio Morricone: Et pour quelques notes de plus... (Éditions Universitaires de Dijon, 2022). Vertoning georganiseerd in samenwerking met de Master in Performing Arts: cinema van de Université Libre de Bruxelles.


Een muzikant wordt gestalkt door een onbekende moordlustige maniak, die hem chanteert voor het per ongeluk doden van een andere stalker.
Het vele archiefmateriaal, waarbij Nick Broomfield zichzelf heeft laten adviseren door ex-Stones bassist Bill Wyman, laat de vrijheid en uitbundigheid van de jaren ’60 zien. Broomfield werpt ook een licht op de relaties en rivaliteiten binnen The Rolling Stones in die beginjaren.

Cineflagey by Cinematek & Kinograph

Four Flies on Grey Velvet (1971) - US Trailer #1 [HD]