fr | en
ticketshop become a friend
MikMâäk / Stefanie De Clercq

Mâäk 20 years

Mâäk 20 years presents: MikMâäk, FIVE + jam

In 2018 bestaat het jazzcollectief Mâäk 20 jaar. Om dit te vieren spelen ze een hele resem concerten met de bigband MikMâäk en toeren ze in de zomer met het jazz-vodun project Kojo. De eerste kaarsjes worden uitgeblazen op 16 januari tijdens het Brussels Jazz Festival. Dan palmt het collectief Mâäk Flagey in met een optreden van MikMâäk + guests, een foto expo, een jam en natuurlijk bubbels!

Twintig jaar geleden schaarde trompettist Laurent Blondiau een aantal muzikanten rond zich heen om zijn visie en ideeën over jazz uit te werken. “Intelligent and passionate music arranged in short themes and open forms, often daring tempos with a great deal of liberty for the musicians, free-wheeling and lightly exorcing.”, stond op de hoes van de eerste cd (‘…LIVEs…’, 1998) te lezen. Twee decennia later is de muziek van Mâäk nog steeds geënt op dezelfde eigenschappen.

MikMâäk

Georganiseerde chaos wordt afgewisseld met scherpe individuele interventies die organisch overvloeien in bevrijdende composities… MikMâäk is alles behalve een doordeweekse band. Het is een succesvol en buitengewoon project van het jazzcollectief Mâäk. Laurent Blondiau (trompet) en Guillaume Orti (sax) zijn de twee artistieke directeurs van MikMâäk maar de andere muzikanten werken ook mee aan de composities. Het 16-koppige, atypische gezelschap was resident band in de Recyclart in Brussel en in Theater Marni en stond al op talrijke festivals (Jazz Middelheim, Gaume Jazz, Mithra Jazz à Liège,...). Sinds hun ontstaan in 2014 gaat het hen helemaal voor de wind. Hun sound, energie en podiumprésence is gewoonweg fascinerend. Georganiseerde chaos wordt afgewisseld met scherpe individuele interventies die organisch overvloeien in bevrijdende composities… en dit met Mâäk’s ontwapenende humor!

After concert : FIVE +JAM (Heilig-Kruishal)

Mâäk ‘Back to the roots’: Hereniging van Mâäk ‘partners in crime’ die de artistieke kern van het collectief vormde tussen 2001 en 2008.

Flagey

MikMâäk
Brussels Jazz Festival 2018