Flagey opent geleidelijk aan weer de deuren voor het publiek vanaf zondag 5 juli. Meer informatie
Lucas Debargue / Yann Orhan

Lucas Debargue

De jonge Franse pianist Lucas Debargue was dé openbaring van de Internationale Tsjaikovski-wedstrijd in 2015. Hij won dan wel ‘maar’ de 4de prijs, toch ging hij naar huis met de felbegeerde speciale prijs van de Moscow Music Critics Association. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken op de internationale podia. Hij komt nu voor de eerste maal naar België. Met Beethovens laatste Pianosonate nr. 32, muzikaal en technisch een uitdaging voor elke pianist, Bachs verfijnde meerstemmigheid in de Toccata in c en enkele van de beroemdste pianowerken van Chopin, toont de jonge veelbelovende pianist ons wat hij allemaal in zijn mars heeft.

Flagey


"Depuis le passage de Glenn Gould à Moscou et la victoire de Van Cliburn au Concours Tchaïkovski en pleine guerre froide, un pianiste étranger n’avait jamais suscité pareille effervescence." (Olivier Bellamy, Le Huffington Post)


Lucas Debargue - Tout à La musique

Deze documentaire volgt pianist Lucas Debargue een heel jaar lang. We zien zijn ontmoetingen, zijn ontdekkingen en zijn muzikale queeste. In zijn nog prille carrière wordt hij door het publiek en de critici ‘ontdekt’ tijdens de 15de editie van de beroemde Tsjaikovski-wedstrijd. Plots wordt de jonge Lucas geconfronteerd met een aaneenschakeling van concerten, en ontdekt hij de relatie met de dirigent en muziekpartners, met studio-opnames, en het leven na de concerten boordevol succes en het geven van handtekeningen. We zien hem groeien in dit nieuwe leven, volledig gewijd aan de muziek.

Lucas Debargue: To Music - Excerpt
A minute with... Lucas Debargue