fr | en
ticketshop become a friend
Onze evenementen zijn enkel toegankelijk voor personen die een geldig Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Meer informatie
Ragazze Quartet / Falco Hassink

Ragazze Quartet

Spanning om te snijden in het iconische Black Angels van George Crumb.

Zegt Black Angels je niets? Dan The Exorcist misschien wel. In de soundtrack van de horrorklassieker komt onder meer het werk van George Crumb voor. Een passende keuze. Net zoals de spanning in The Exorcist te snijden is, zit je ook tijdens het intense Black Angels onafgebroken op het puntje van je stoel. Het avant-gardistische werk vergt de volle aandacht van zowel luisteraar als uitvoerder. Het Ragazzekwartet speelt voor de gelegenheid “elektrisch strijkkwartet”, maar de muzikantes moeten evengoed overweg kunnen met kristallen glazen en een resem slaginstrumenten. Na 25 minuten van opperste concentratie is een overweldigend gevoel van overgave het resultaat.

Black Angels refereert aan de tweede beweging uit Schuberts strijkkwartet Der Töd und das Mädchen. Het concert van Ragazze vormt daarmee een perfect geheel met het concert van het Artemiskwartet eerder op de avond.

Flagey, Klarafestival

KF19: Ragazze Quartet
George Crumb, Black Angels - Ensemble intercontemporain
Ragazze Quartet presents: "ASSAI AGITATO"