fr | en
ticketshop become a friend
Nikolai Lugansky / Marco Borggreve

Brussels Philharmonic, Nikolai Lugansky

Rachmaninov: a tribute

Een hele avond wordt gewijd aan het muzikale genie van Sergei Rachmaninov. Als vertegenwoordiger van de romantiek zit zijn Eerste Pianoconcert vol jeugdige bravoure en virtuoze pianopassages. Jaren later schreef Rachmaninov zijn Derde en laatste Symfonie : het gemis van zijn thuisland klinkt door in de rijke, melancholische muziek – maar ook het jazzy en optimistische Amerika is erin te horen. Een prachtig werk dat zijn plek in de concertzaal meer dan verdient.

Flagey, Brussels Philharmonic


Nikolai Lugansky

Nikolai Lugansky heeft een imponerende techniek en is uitzonderlijk precies, gebalanceerd en duidelijk – maar blijft ten allen tijde bescheiden en poëtisch. Het lijkt wel alsof zijn talent een onvermijdelijke oerkracht is, die hij tot het uiterste beheerst.

Amper vijf jaar oud zat hij al achter de piano, en zijn intelligentie, inzicht en ijzersterke geheugen bleken verbluffend. De liefde voor Rachmaninov loopt als een rode draad doorheen zijn carrière. Misschien is het de typische melancholie, eigen aan het Russische temperament, waarin hij zichzelf herkent? “Rachmaninov komt zelden met meer zelfvertrouwen en geduld als bij Nikolai Lugansky,” schreef The Financial Times.


Je hebt misschien ook interesse in :