fr | en
ticketshop become a friend
Tigran Hamasyan / Jean-Baptiste Millot

Tigran Hamasyan Trio & Brussels Philharmonic

Jazz meets symphonic

Het lijstje internationaal toptalent in de reeks Jazz Meets Symphonic wordt aangevuld met ‘the hottest pianist in jazz’ (aldus The Guardian) : Tigran Hamasyan. De ongebreidelde fantasie van deze veelzijdige pianist brengt volksmuziek, rock, jazz en symfonische muziek samen in een onwaarschijnlijk palet aan klanken, kleuren en ritmes. Zijn mentor Herbie Hancock gaf het mooiste eerbetoon denkbaar : ‘Nu ben jij mijn leraar’.

Flagey, De Bijloke, Brussels Philharmonic


Tigran Hamasyan

Tigran Hamasyan groeide op in een muzikale familie, en koestert zijn Armeense roots. Maar Tigran stopt niet aan de Armeense grens: hij is een muzikale veelvraat die muziek uit vele hoeken van de wereld absorbeert.

Ook België kent deze wervelwind intussen. Een paar jaar geleden was Tigran centrale gast op Jazz Middelheim, in 2017 stelde hij zijn solo album ‘The Ancient Observer’ voor in Flagey. Nu is er

de nieuwe plaat: ‘For Gyumri’. “In net minder dan dertig minuten zet de pianist een persoonlijk verhaal neer dat terloops heel wat uit pianojazz en folk herinterpreteert. Een perfecte opstap naar het zwaardere werk,” oordeelde een recensent. En dat zwaardere werk komt er nu aan, in het gezelschap van Brussels Philharmonic.


Je hebt misschien ook interesse in :