fr | en
ticketshop become a friend
Ni juge, ni soumise (Yves Hinant & Jean Libon)

Ni juge, ni soumise

So Help Me God | Yves Hinant & Jean Libon

So Help Me God volgt de atypische en excentrieke rechter Anne Gruwez in het hart van het Brusselse gerecht. Criminele onderzoeken, getuigen verhoren en inspecties van de plaatsen delict... De regisseurs slagen erin daar te filmen waar niemand voorheen kon komen. Onverontschuldigend en politiek incorrect. Je zal je ogen niet geloven. 

Flagey, Brussels International Film Festival


Yves Hinant

Yves Hinant werd geboren in 1968 in Luik. Hij studeerde journalistiek aan de Université Libre de Bruxelles, en was twee jaar sportjournalist aan de RTBF. In 1984 vervoegde hij het Strip Tease-team, een documentaireserie die werd geproduceerd en geregisseerd door Jean Libon en Marco Lamensch. Hij regisseerde een dertigtal films en documentaires voor het programma Tout ça ne nous rendra pas le Congo.

Jean Libon

Jean Libon werd geboren in 1946 in Antheit, België. In 1970 studeerde hij af aan het Institut des Arts et de la Diffusion (IAD - Brussel) in de sectie "Beeld". Daarna werkte hij tot 1976 aan de documentaireserie Faits Divers. Van 1977 tot 1985 werd hij reporter voor het tijdschrift A Suivre. Hij reisde de wereld rond en ontving talrijke prijzen, waaronder één voor Faut pas plonger (waarin hij, samen met Marco Lamensch, 18 maanden lang een drugsverslaafd koppel volgt) en Les Russes attaquent à l'aube (waar ze het dagelijkse leven in een Belgisch station in Duitsland volgen). In 1985 creëert hij samen met Marco Lamensch een documentaireserie Strip Tease, die bijna 20 jaar lang wordt uitgezonden op France 3 en de RTBF.

Ni Juge, Ni Soumise (Trailer) - Sortie/Relase : 21/02/2018