fr | en
ticketshop become a friend
Marc Moulin / Philippe Mathijs

Marc Moulin by Philip Catherine & STUFF.

Philip Catherine en STUFF. brengen een hommage aan Marc Moulin. Tien jaar na diens overlijden zet Flagey zo het muzikale genie van de Belgische jazzfunk-elektropionier in de spotlights.

Marc Moulin kennen we als een man die muzikaal zijn tijd vooruit was. Zijn verschillende baanbrekende platen waren de voorhoede van nieuwe muziekgenres: fusion jazz met Placebo, downtempo met Sam Suffy, elektro techno met Telex en lounge met zijn Blue Note-trilogie. Tot op vandaag blijft zijn muzikale erfenis een inspiratiebron voor de Belgische en internationale muziekscène.

Gitarist Philip Catherine bijt de spits af met zijn lezing van de muziek van Moulin. Tot zijn dood in 2008 bleven de twee vrienden sparringpartners. Catherine inspireerde zijn vriend Moulin om elektrische piano spelen en de jazzrockband Placebo op te starten. Philip Catherine's quintet herneemt onder andere nummers uit het legendarische album Stream dat hij in 1971 opnam met Marc Moulin en producer Sacha Distel en dat in 2017 nog een nieuwe release kende bij Warner.

Na de pauze gaat  STUFF., bekend om zijn stevige en steeds verrassende liveshows, op zijn eigen manier aan de slag met Moulins muzikale erfenis. Ze creëren hun eigen sound met elementen uit de fusion jazz die we kennen van Placebo of de beats van Telex.

Flagey, By All Means

14.10: in samenwerking met Brussels Electronic Marathon 

www.marcmoulin.com 


Je hebt misschien ook interesse in :